Concert Pianotrio Santres in het Salviuskerkje van Limbricht

Print
Concert Pianotrio Santres in het Salviuskerkje van Limbricht

Afbeelding: Constant Notten.

Limbricht -

Pianotrio Santres is een trio met een unieke klankkleur dankzij de Japanse, Spaanse en Schotse achtergronden van de drie vrouwelijke leden van dit ensemble en hun liefde voor de klassieke muziek. Zondag 24 november geven ze vanaf 15.00 uur een concert in het Salviuskerkje van Limbricht.

Ze hebben een breed scala aan repertoire, houden er met name van om ‘onbekende schatten’ uit het klassieke repertoire te ontdekken, om zo ook de muziek van minder bekende componisten aan het publiek te laten horen en hiervoor waardering te creëren!

Het trio werd opgericht door Anastasia Safanova samen met de studentes Aya Kitaoka (viool), Sofía Lluciá Roy (cello) en Anna Michels (piano). Er ontstond vanaf het begin een hechte band tussen Aya, Sofía en Anna. Ze worden momenteel gecoacht door de Russische Anastasia Safanova, pianiste en docente, evenals door de Nederlandse (alt)violist en dirigent Henk Guitart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet, beiden verbonden aan het Conservatorium Maastricht. Sinds de oprichting heeft het trio succesvol deelgenomen aan competities, educatieve projecten en heeft het talrijke concerten gegeven. In oktober 2018 heeft Pianotrio Santres de tweede prijs ontvangen bij de ‘VII Anton Garcia Avril International Chamber Music Competition’ in Spanje, met aansluitend een concertreis naar Zaragoza, alwaar ze onder andere een masterclass hebben gegeven aan de muziekschool ‘Manuel de Falla’. Voor het komend seizoen staan concerten gepland in Nederland, Zaragoza, Edinburgh en Tokyo.

Tijdens het concert op 24 november in het Salviuskerkje brengen de musiciennes van Trio Santres o.a. twee meesterwerken uit het trio-repertoire, enorm in stijl contrasterend, maar even levendig van sfeer. Hun energieke spel en uitstraling zullen zorgen voor een spannende zondagmiddag.

Programma: E. Elgar: Salut d’Amour; W.A. Mozart: Piano Trio KV. 502 in B ?at major; F. Mendelssohn: Piano Trio No.1 in D minor. Reserveren: 1625284kitaoka@zuyd.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen