Eerste editie Santa Run Roermond: Kerstmannen rennen door de binnenstad voor het goede doel

Print
Eerste editie Santa Run Roermond: Kerstmannen rennen door de binnenstad voor het goede doel

Iedereen kan op 15 december verkleed als Kerstman deelnemen aan de Santa Run in Roermond. Afbeelding: Rotary Santa Run

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op initiatief van Rotary Club Roermond Maas en Roer vindt op zondag 15 december de eerste editie van de Santa Run plaats. Deelnemers leggen tijdens dit loopevenement, gehuld in kerstmannenpak, een route van drie kilometer af door de binnenstad.

De Santa Run is in 2008 in Gorinchem ontstaan als klein evenement en wordt inmiddels in zestig steden gelopen. Met ingang van dit jaar wordt dus ook Roermond aan de deelnemerslijst toegevoegd. „Overal waar het evenement gehouden wordt, staat het inmiddels blijvend op de kalender. We hopen dat dit ook in Roermond gaat gebeuren”, aldus Marc Wolfs van de organiserende initiërende Rotary Club.

Met de Santa Runs halen de organiserende Rotary Clubs jaarlijks ongeveer 450.000 euro voor goede doelen op. De opbrengst van de Rotary Santa Run Roermond op 15 december gaat naar het Toon Hermans Huis Roermond.

Obstakels

De start- en eindstreep van de Santa Run door de straten van de binnenstad wordt getrokken op het Munsterplein. Wolfs: „Deelnemers gaan om 13.00 uur van start en lopen onder meer door de Roersingelpassage en via de winkelstraten naar de diverse pleinen. Op de Markt zijn er obstakels in het parcours ingebouwd. Op het Stationsplein is er een fotoshoot met de ROERmond en op het Kloosterwandplein wordt erwtensoep uitgedeeld. Voor en na de Santa Run verstrekken de horecaondernemers chocomel en Glühwein op het Munsterplein.”

De Santa Run is een ludiek evenement voor gezinnen, buurtverenigingen, sportverenigingen, schoolklassen en collega’s. Aanmelden en meer info op https://roermond.rotarysantarun.nl/

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen