Oranje maakt statement tegen racisme

Print
Oranje maakt statement tegen racisme

Afbeelding: AD/KNVB

Het Nederlands elftal heeft vanmiddag een statement gemaakt tegen racisme. De selectie van Ronald Koeman vormde een kring waarbij de handen werden uitgevouwen. Alle spelers van Oranje twitterden de foto met de hashtag #stopracisme en de toevoeging Enough is Enough!

Het statement van Oranje volgt op de racisme-rel van zondag in Den Bosch. Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira was het slachtoffer van racistische geluiden vanaf de tribune.

Lees ook: Zo had FC Den Bosch ook kunnen reageren op racisme-rel

De zaak zorgde maandag voor veel beroering, onder meer bij Oranje. Georginio Wijnaldum zei maandag ‘enorm geschrokken’ te zijn van het incident. Bondscoach Koeman sloot zich bij de ferme woorden van de middenvelder van Liverpool aan.

‘Het is genoeg geweest’

Wijnaldum: ,,Er moet keihard worden opgetreden. Het is heel goed dat Excelsior en de scheidsrechter even van het veld zijn gegaan, maar ze hadden echt nooit meer terug moeten komen. Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest.”

Wijnaldum kreeg bijval van Ronald Koeman. „We zijn een groep, zo staan we er allemaal in”, zei de bondscoach, die pleitte voor een harde reactie van de overheid. „We accepteren hier alles maar. We denken dat we in een veilig land leven. Ik heb daar mijn bedenkingen wel eens bij.”

Oranje gaf het groepsgevoel dinsdagmiddag gestalte met de foto tegen racisme en de tweets. ‘Enough is Enough.’

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger