Bianca Zweiphennig Ponk bij de Unskes

Print
Bianca Zweiphennig Ponk bij de Unskes

Ponk Bianca II. Afbeelding: Jo Pöttgens

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Carnavalsvereniging de UNSkes heeft een nieuwe Ponk geproclameerd. Het betreft Bianca II Zweiphennig-Janssen. De 46 jarige Ponk is getrouwd met Patrick en moeder van drie zonen Mart, Niek en Raf. Ze heeft ondertussen in alle drie kernen van Landgraaf gewoond.

Bianca II heeft gestudeerd aan de PABO te Heerlen en werkt sinds kort weer als leerkracht in het basisonderwijs. De afgelopen 12 jaar was zij actief in de gehandicaptenzorg bij Op de Bies en Pergamijn.

De Ponk is een verenigingsmens: “Als jong meisje werd ik lid van de Schaesbergse Rakkertjes en later van het meisjeskoor Les Fleurs Chantantes, ook uit Schaesberg. Van daaruit ben ik overgestapt naar Koor Voice of Youth , nu koor Voyage. Daarvan ben ik bijna 30 jaar lid en bestuurslid geweest. Daarnaast was ik enkele jaren lid van toneelgroep Ambras. Tijdens het carnavalsseizoen zong ik bij de carnavalsgroep Veuel Onnuezele Yoeks, die voortkwam uit koor VOY en later bij Fiedeloer. Met hen heb ik ook menig Landgraafse optocht meegelopen en meegedaan aan het LCMK.” Na een ledenstop werd zij vorig jaar aspirant bij de UNSkes en nu dus al Ponk.

De kaartverkoop voor de damensitzung op zondag 2 februari – een van de hoogtepunten van het seizoen - is inmiddels van start gegaan. Kaartjes zijn telefonisch te bestellen bij Heidi Arets (045-5318753).