Slotconcert project Allemaal Blaasmuziek in basisschool de Koningsspil in Thorn

Print
Slotconcert project Allemaal Blaasmuziek in basisschool de Koningsspil in Thorn

Afbeelding: ING Image

Thorn -

Het project Allemaal Blaasmuziek wordt vrijdagavond 29 november vanaf 19.00 uur muzikaal afgesloten met een slotconcert in de hal van basisschool de Koningsspil aan de Molenweg 8 in Thorn.

Het project Allemaal Blaasmuziek is een samenwerking tussen Myouthic, basisschool de Koningsspil en de jeugdleden van de koninklijke harmonie en harmonie St. Michaël van Thorn.

Kinderen in groep 4 en 5 van de Koningsspil hebben in de afgelopen periode speciale muzieklessen gekregen van docenten van Myouthic. Tijdens die lessen maakten zij kennis met muziek, en werden ze gemotiveerd om muzieklessen te gaan volgen. Het muziekproject wordt afgesloten met een openbare eindpresentatie in de vorm van een concert.

De kinderen worden bij de eindpresentatie, zoals elk jaar, ondersteund door een groot orkest, gevormd door de jeugdharmonie van St. Michaël en de jeugdharmonie van de koninklijke harmonie van Thorn. Gezamenlijk laten de kinderen horen wat ze geleerd hebben in de klas gedurende het project. Ook vindt een dirigentenwedstrijd plaats.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen