‘Drinken alcohol al vijf jaar stabiel’

Print
‘Drinken alcohol al vijf jaar stabiel’

Er worden in Nederland dagelijks 26,8 miljoen glazen bier, wijn of gedistilleerde drank gedronken. Afbeelding: Shutterstock

Inspanningen om alcoholgebruik te ontmoedigen ten spijt: er werd in de afgelopen vijf jaar geen druppel minder bier, wijn en sterke drank om gedronken.

Dat staat in een rapport van het Nederlands instituut voor alcoholbeleid STAP. Nederlanders dronken vorig jaar gemiddeld 6,99 liter pure alcohol, in 2014 was dat 6,97 liter. Dat komt erop neer dat in Nederland dagelijks 26,8 miljoen glazen bier, wijn of gedistilleerde drank worden gedronken. Volgens STAP drinkt 60 procent van de Nederlanders van 19 jaar en ouder daarmee meer alcohol dan de Gezondheidsraad adviseert. Risicogroepen, zoals jongeren en zwangeren, zijn volgens de organisatie wel minder gaan drinken in de afgelopen jaren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen