Vliegveld Fliegerhorst in aflevering serie National Geographic

Print
Vliegveld Fliegerhorst in aflevering serie National Geographic

Op 1 maart 1945 stonden er geallieerde vliegtuigen op voormalig vliegveld Fliegerhorst, dat door de Amerikanen werd omgedoopt tot Yankee 55. Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Televisieserie Nazi Megastructures van zender National Geographic besteedt zaterdagavond aandacht aan voormalig nazivliegveld Venlo-Herongen.

Dat meldt historicus Marcel Hogenhuis op zijn Facebook-pagina. Hij begeleidde de filmploeg en historicus James Holland begin mei op Fliegerhorst Venlo. De uitzending begint zaterdagavond om negen uur.

Militair vliegveld Fliegerhorst Venlo- Herungen werd eind 1940 aangelegd. De vliegbasis werd in 1944 zwaar gebombardeerd. Op Nederlands grondgebied zijn in de jaren tachtig de meeste overblijfselen gesloopt. De luchtverkeerstoren en commandobunker zijn sinds 2004 een Rijksmonument.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen