Vliegveld Fliegerhorst in aflevering serie National Geographic

Print
Vliegveld Fliegerhorst in aflevering serie National Geographic

Op 1 maart 1945 stonden er geallieerde vliegtuigen op voormalig vliegveld Fliegerhorst, dat door de Amerikanen werd omgedoopt tot Yankee 55. Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Televisieserie Nazi Megastructures van zender National Geographic besteedt zaterdagavond aandacht aan voormalig nazivliegveld Venlo-Herongen.

Dat meldt historicus Marcel Hogenhuis op zijn Facebook-pagina. Hij begeleidde de filmploeg en historicus James Holland begin mei op Fliegerhorst Venlo. De uitzending begint zaterdagavond om negen uur.

Militair vliegveld Fliegerhorst Venlo- Herungen werd eind 1940 aangelegd. De vliegbasis werd in 1944 zwaar gebombardeerd. Op Nederlands grondgebied zijn in de jaren tachtig de meeste overblijfselen gesloopt. De luchtverkeerstoren en commandobunker zijn sinds 2004 een Rijksmonument.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen