Ook politie heeft ‘nog heel veel vragen’ over man die met geweld dreigde in centrum van Nijmegen

Print
Ook politie heeft ‘nog heel veel vragen’ over man die met geweld dreigde in centrum van Nijmegen

Deze mannen stonden klaar om binnen te vallen. Dat gebeurde dinsdag uiteindelijk rond 18.50 uur. Afbeelding: Tom Hessels

De man die dinsdagmiddag dreigde met geweld in locatie Achter de Bank van Woonzorgnet, in hartje Nijmegen, is aangehouden. Dat gebeurde door een zwaarbewapend politieteam omstreeks 18.50 uur.

De man zou dreigen ‘mensen in de buurt te beschieten’, zegt een politiewoordvoerder. Na de inval werd hij ingerekend en weggevoerd naar het politiebureau van Nijmegen.

Waarom de man dreigde met geweld, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak nu in onderzoek. ‘Ook de politie heeft nog heel veel vragen. Morgen zullen op een aantal vragen mogelijk antwoord gegeven kunnen worden’, aldus de politie in een persbericht.

Woonzorgnet

De melding van de dreiging kwam rond 16.00 uur binnen. De politie was massaal aanwezig en had Achter de Bank, Klein Mariënburg en de Hertogstraat afgezet.

In het pand van Woonzorgnet krijgen mensen met ernstige psychiatrische problematiek 24-uurs zorg en woonbegeleiding. De verdachte is volgens ingewijden een patiënt en bewoner van Woonzorgnet.

Een aantal bewoners van de locatie zat na de dreiging op straat, samen met begeleiders. In het pand zijn zestien woonstudio’s. Volgens onze verslaggever ter plaatse leek er bij de bewoners en begeleiders geen sprake te zijn van paniek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen