Twee bewakers gearresteerd na zelfmoord Jeffrey Epstein

Print
Twee bewakers gearresteerd na zelfmoord Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein pleegde zelfmoord in zijn cel. Afbeelding: AP

Twee New Yorkse gevangenbewaarders die verantwoordelijk waren voor het bewaken van Jeffrey Epstein in de nacht dat hij zelfmoord pleegde, zijn gearresteerd. Dat meldt The New York Times dinsdag.

Naar verwachting worden de bewakers aangeklaagd wegens nalatigheid en plichtsverzuim bij het bewaken van de miljonair in zijn cel. Ze moesten hem in de federale gevangenis elk half uur controleren en daarvan een logboek bijhouden. De twee bewakers werden eerder al op non-actief gesteld, terwijl de FBI en het ministerie van Justitie de omstandigheden rond Epsteins dood onderzochten.

Epstein, een veroordeelde zedendelinquent die mannen als Donald Trump, Bill Clinton en prins Andrew tot zijn vriendenkring rekende, werd in augustus dood aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York. De miljardair had al eerder een zelfmoordpoging gedaan in de gevangenis en stond onder verscherpt toezicht. Dat toezicht was zonder duidelijke reden vlak voor zijn dood opgeheven.

Seksueel misbruik

De zakenman werd begin juli opgepakt in New Jersey. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas 13 jaar oud.

Praten over gedachten aan zelfdoding kan bij de crisislijn van 113 Zelfmoordpreventie. Bel 0900-0113 voor een gesprek. U kunt ook chatten op www.113.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen