Mammoetboom op Munsterplein Roermond moet zijn naam nog eer aan gaan doen

Print
Mammoetboom op Munsterplein Roermond moet zijn naam nog eer aan gaan doen

De Mammoetboom heeft nu nog een bescheiden hoogte. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Aangetast door zwammen moest vanwege de renovatie van het Munsterplein in Roermond een oude Amerikaanse eik wijken. Het zal echter nog even duren voordat de mammoetboom die er dinsdag voor in de plaats kwam zijn naam eer aan gaat doen.

Hij was 22 meter hoog en stond er al sinds 1890: de oude Amerikaanse eik op het Munsterplein. Hij moest echter wijken toen het Munsterplein onder handen werd genomen voor een grootschalige opknapbeurt. De eik was ook ziek, aangetast door zwammen. De roep onder inwoners om er een net zo mooie boom voor terug te krijgen was dan ook groot.

Tekst gaat verder onder de foto

Mammoetboom op Munsterplein Roermond moet zijn naam nog eer aan gaan doen
De oude Amerikaanse eik die voorheen het Munsterplein sierde. Foto: archief De Limburger/ Maartje van Berkel

Geduld

Op dezelfde plek waar de eik stond werd daarom dinsdagochtend een mammoetboom geplant. Op dit moment doet de boom zijn naam echter weinig eer aan. Niet alleen steekt hij schril af bij de andere bomen op het plein, maar doet hij in niets denken aan de oude eik. Geduld is echter een schone zaak, en als de natuur goed zijn werk doet dan zal de mammoetboom zo’n veertig centimeter per jaar groeien. Mettertijd zal de boom dan ook groter groeien dan de andere bomen op het plein.