Bewakingsbeelden getoond in Opsporing Verzocht van gewelddadige scooterdiefstal in Sittard; ernstig zieke man bedreigd

Print
Bewakingsbeelden getoond in Opsporing Verzocht van gewelddadige scooterdiefstal in Sittard; ernstig zieke man bedreigd

Afbeelding: Politie

Sittard -

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond bewakingsbeelden vertoond van drie mannen die op zaterdag 15 juni op gewelddadige wijze een scooter hebben proberen te stelen in Sittard. Een man werd daarbij mishandeld en zijn ernstige zieke vader werd bedreigd met een steekwapen.

In de Willem van Gelre-Gulikstraat in Sittard zag een bewoner van een woning rond half zes op zaterdag 15 juni hoe een scooter van een bekende werd gestolen. Een van de daders sleept de afgesloten scooter over de stoep langs de woning.

De bewoner, die ernstig ziek is, gaat ondanks zijn sondevoeding achter de dief aan, maar komt buiten ten val. De man is te zwak om op te staan en te ziek om te praten. Middels gebarentaal legt hij aan zijn zoon, die inmiddels ook naar buiten is gekomen, uit wat er is gebeurd.

Mishandeling

De zoon gaat dan achter de daders aan. Met de daders ontstaat er een discussie waarbij de zoon wordt mishandeld. De vader, die in de tussentijd probeert op te staan, wordt met een mes bedreigd.

Met de komst van meerdere gealarmeerde buurtbewoners besluiten de daders ervandoor te gaan. De scooter wordt later teruggevonden in een brandgang.

De politie doet een oproep om de daders te vinden. De ernstige zieke man is inmiddels overleden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen