Dierbaar

Dit koninklijke trio maakt nog niet zo veel indruk

Print
Dit koninklijke trio maakt nog niet zo veel indruk

Pauw Charles. Afbeelding: Peter Schols

Heythuysen -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Pauw Charles en zijn Diana en Camilla uit Heythuysen.

Een soort dierenparkje in de achtertuin. Toen de familie Van de Hoef twee jaar geleden Beek verruilde voor een oude boerderij in het buitengebied van Heythuysen kreeg die wens snel vorm. Honden, katten, schapen, kippen en drie pauwen lopen er rond.

Dit koninklijke trio maakt nog niet zo veel indruk
Foto: Peter Schols

Het pauwentrio kreeg koninklijke namen: de haan heet Charles en zijn twee hennen zijn Diana en Camilla. Een knipoog naar de Britse royals uiteraard. Veel uiterlijk vertoon komt er trouwens nog niet aan te pas. „Ze oefenen wel met hun staart. Ze proberen zo de kippen te imponeren, maar ze maken absoluut geen indruk. De staart is pas met drie jaar volgroeid”, zegt Jasper van de Hoef.

De pauwen zijn makkelijke beesten die weinig verzorging nodig hebben. Met een beetje graan en een fijne plek in de nok van de oude schuur om te slapen, zijn ze content.

Het drietal is aan het dierenbestand toegevoegd vanwege traditie. „Op oude foto’s die de zoon van de vorige eigenaar me liet zien, stond al een pauw. Hij heeft het huis, toen zijn ouders er niet meer woonden, in de gaten gehouden. De ganzen werden een voor een gegrepen door een vos, maar de pauw heeft het tot het laatste volgehouden.”