Dialectkenner Jan Feijen schrijft dichtbundel ’t Laeve dóchtbeej

Print
Dialectkenner Jan Feijen schrijft dichtbundel ’t Laeve dóchtbeej

Jan Feijen uit Nederweert. Afbeelding: archief John Peters

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Jan Feijen uit Nederweert heeft een dichtbundel geschreven vol poëzie in het dialect. Het boekje telt ongeveer vijftig gedichten over het doen en laten van mensen.

Dialectkenner Jan Feijen schrijft dichtbundel <I>’t Laeve dóchtbeej</I>

Feijen is oud-voorzitter van Veldeke Wieërt en voor die dialectvereniging is hij nog steeds actief. Hij verzorgt sinds 2006 de dialectcursussen voor Weert en omgeving en werkte mee aan de uitgaven van (spreek)woordenboeken en een verhalenbundel in het dialect. Zijn eerste dichtbundel heet ’t Laeve dóchtbeej, telt ongeveer vijftig gedichten en tekeningen van Gerrit Hoeben uit Nederweert en wordt zaterdag 30 november om 15.00 uur gepresenteerd in De Brouwschuur in Weert.

Vanaf 2 december is de dichtbundel van Jan Feijen te koop bij Bruna Gommans in Nederweert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen