Severenpark in Maastricht krijgt opknapbeurt

Print
Severenpark in Maastricht krijgt opknapbeurt

Het Severenpark in de Maastrichtse wijk Amby. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Het Severenpark in de Maastrichtse wijk Amby krijgt vanaf december een grondige opknapbeurt. Oude bomen worden vervangen door jonge aanplant en de vijver wordt ontdaan van takken.

Enkele populieren in het park zijn zo oud dat er spontaan takken vanaf beginnen te vallen, aldus stichting IKL dat het onderhoud uitvoert. Deze worden gekapt. Van vier bomen worden de takken afgezaagd en blijven enkel de stammen over, voor spechten om zich te nestelen. Voor de gekapte bomen komt jonge aanplant in de plaats.

De vijver in het park wordt schoongemaakt door de takken die erin liggen, weg te halen. De kosten van het onderhoud worden betaald door het Elisabeth Strouven Fonds dat eigenaar is van het park.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen