Koninklijke onderscheiding voor koster Jo Hermans in Ospel

Print
Koninklijke onderscheiding voor koster Jo Hermans in Ospel

De kerk in Ospel tijdens het 150-jarig jubileum van de parochie in 2014. Afbeelding: archief John Peters

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Jo Hermans (67) uit Ospel is vrijdagavond met een lintje gedecoreerd tijdens de Caeciliaviering van de parochie in zaal Het Peeljuweel.

Hermans is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al 51 jaar belangeloos actief is voor de gemeenschap en met name voor de kern Ospel. Bijna 51 jaar, sinds 26 januari 1969, is hij koster van en vrijwilliger voor de parochie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Ospel. Jo Hermans is bovendien 28 jaar bestuurslid geweest van buurtvereniging ’t Ospels Hukske, vanaf 1999 is hij bestuurslid van de stichting Vrienden van de Parochie Ospel en sinds 2003 is hij bestuurslid van de Dorpsraad Ospel. Hermans is bovendien als secretaris actief geweest voor het actiecomité Samen sterk vur oos kerk Ospel dat 60.000 euro inzamelde voor de restauratie van de kerktoren. Vanaf 2001 is Hermans actief als lid van de decentrale cliëntenraad van zorgcentrum Sint Joseph Nederweert. Vanaf 2015 is hij voorzitter. Sinds de oprichting in 2014 is hij ook bestuurslid van de Centrale Cliëntenraad Stichting Land van Horne.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen