Venrayse Schouwburg en Raaylandbrug kleuren twee weken oranje

Print
Venrayse Schouwburg en Raaylandbrug kleuren twee weken oranje

Afbeelding: Orange the world

Venray / Nieuw-Bergen -

De Venrayse schouwburg, de fontein op het Schouwburgplein en brug bij het Raayland College kleuren vanaf 25 november oranje. Daarmee doet de gemeente Venray met de internationale campagne Orange The World, waarmee ‘nee’ gezegd wordt tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Om aandacht te vragen voor dit onderwerp is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trapt tevens de Orange The World-campagne af om wereldwijd aandacht te vragen voor vrouwenrechte door 15 dagen lang opvallende gebouwen of landmarks oranje te laten kleuren. Venray doet dit jaar voor het eerst mee.

Ook Bergen doet mee aan de campagne en zet van 25 november tot 10 december het gemeentehuis in oranje licht. Dat doen ze overigens met de Duitse gemeente Weeze die eveneens het raadhuis in ander licht zet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen