Eigen krant voor Bergen: Maasduinen Courant

Print
Eigen krant voor Bergen: Maasduinen Courant

Chris Smits geeft vanaf 9 januari 2020 iedere twee weken een krant uit met louter nieuws uit Bergen Afbeelding: Lé Giesen

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De inwoners van Bergen krijgt een eigen krant, de Maasduinen Courant. Media-ondernemer Chris Smits van MaasduinenCentraal stopt vanaf 9 januari iedere twee weken op 6200 adressen in de hele gemeente een gratis krant in de bus.

Smits besteedt de vervaardiging van de Maasduinen Courant uit aan Van den Munckhof Print & Media in Venray, onder meer uitgever van het weekblad Peel en Maas. Voor de verspreiding moeten de plaatselijke verenigingen gaan zorgen, die kunnen daar een centje aan over houden.

Inhoud

De Maasduinen Courant start in januari met acht pagina’s, Smits wil naar twaalf. De inhoud bestaat uit verhalen of onderdelen daarvan die Maasduinen Centraal ook op haar verschillende sociale media, online of op podcast publiceert. „Oude aan nieuwe media verbinden”, noemt Smits dat.

Gemeente

Een belangrijke adverteerder die voor de komende drie jaar is vastgelegd is de gemeente Bergen. Die heeft namelijk besloten te stoppen met de publicatie van de gemeentelijke mededelingen in de VIA Bergen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen