Dave I van Kerkrade-West is ‘prins te paard’

De proclamatie van Dave I. © Peter Trompetter

In de Heidsjer Tref is Dave Potalivo, tijdens het proclamatiebal van d’r Vasteloavends Verain Kirchroa-Wes (VVKW), uitgeroepen tot prins van Kerkrade-West.

redactie

Dave I is de zoon van Sandro en Monique Potalivo. Zijn vader is geen onbekende in de carnavalswereld. De vroegere president van C.V. Galop is inmiddels alweer een aantal jaren lid van d’r Road va Elf van d’r VVKW.

Speedy Gonzales

Op 15 april 1995 werd Dave geboren in Eygelshoven. Hij woont bij zijn ouders aan de Kampstraat in Kerkrade-West en werkt als systeembeheerder bij Lomitel. Veel van zijn vrije tijd steekt Dave in zijn paard Speedy Gonzales, een tienjarige ruin die in Genhout op stal staat.

Hardcore

Naast carnavalsmuziek luistert Dave nog veel liever naar onvervalste hardcore muziek. Verdere hobby’s zijn z’n drie konijnen en kijkt hij, als Max Verstappen fan, graag naar Formule 1. De vasteloavend zit bij Dave meer dan in het bloed. Al drie keer eerder werd hij tot Prins geproclameerd: in 2002 bij de Sjevemeter Kingercarnaval, in 2006 als schoolprins bij Basisschool de Schakel en in 2014 bij C.V. Galop. Als 63e prins van d’r VVKW zal Dave de scepter over Kerkrade-West zwaaien in het seizoen 2019-2020 tot en met carnavalsdinsdag, 25 februari 2020.