Rd4-gemeenten in Parkstad en Heuvelland wachten met invoering van Ja/ja-sticker

Print
Rd4-gemeenten in Parkstad en Heuvelland wachten met invoering van Ja/ja-sticker

Afbeelding: GroenLinks Amersfoort

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

De Rd4-gemeenten wachten eerst een rechtszaak af voordat ze de Ja/ja-sticker invoeren. Volgens het Heerlense stadsbestuur is invoering nog te riskant en kostbaar.

Met de invoering ervan kan ongevraagd en ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen worden verspreid bij huishoudens die door middel van zo’n sticker expliciet aangeven dit te willen ontvangen. Heerlen wacht met invoering. De gemeente wil eerst het beroep van de reclamebranche en de meerjarige evaluatie van een proef in Amsterdam afwachten. „Als dit positief uitpakt zullen we samen met de Rd4-gemeenten kijken naar invoering.”

Wel gaan de Rd-gemeenten de Nee/Ja- en Nee/Nee-sticker onder de aandacht brengen. „Zo hopen we in 2020 de hoeveelheid reclamepapier te verminderen”, aldus de Heerlense wethouder Charles Claessens (CDA, Duurzaamheid).

Rd4 is de reinigingsdienst voor de zeven Parkstadgemeenten, Vaals, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen