Benefiet kerkorgel St. Lambertuskerk Kerkrade levert 3000 euro op

Print
Benefiet kerkorgel St. Lambertuskerk Kerkrade levert 3000 euro op

De overhandiging van de cheque aan deken Nevelstein (links) en een delegatie van het kerkbestuur. Afbeelding: Stichting Orgelkring Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

Na de hoogmis van zondag 17 november in de St. Lambertuskerk heeft het bestuur van Stichting Orgelkring Kerkrade aan deken Steph Nevelstein een cheque van drieduizend euro overhandigd.

Dit is de opbrengst van een benefietconcert – aangevuld door gulle gaven - ten bate van het kerkorgel.

Op 29 september was het concert om het herstel van het bekende Müller orgel in de dekenale kerk mede te kunnen bekostigen. Rode draad van de uitvoering werd gevormd door de dialogen van de jonge Veerle Weckseler en Fer Kousen, in de rollen van opa en kleindochter die de gebrachte hoogtepunten uit de kerkmuziek met elkaar bespraken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen