Goudzoeker recyclingbedrijf terecht ontslagen

Print
Goudzoeker recyclingbedrijf terecht ontslagen

Afbeelding: Lex van Lieshout ANP XTRA

Maastricht / Itteren -

Een medewerker van recyclingbedrijf Inashco in Maastricht is terecht ontslagen wegens diefstal van goud. Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch bepaald.

Inashco wint goud en andere kostbare metalen terug uit afval, zoals gouden ringen. Het bedrijf heeft de man en vier anderen in november vorig jaar op staande voet ontslagen. Met geheime camera’s en na onderzoek door een bedrijfsrecherche is diefstal van goud door de vijf vastgesteld.

Een van de ontslagen medewerkers heeft zijn congé tevergeefs bij de rechtbank aangevochten. Daarop is hij in hoger beroep gegaan. Hij zegt dat hij onschuldig is en dat de camerabeelden niet mogen worden gebruikt vanwege privacyschending.

Volgens het Hof had Inashco echter zwaarwegende redenen om camera’s op te hangen. Ook gaf de man geen geloofwaardige verklaring voor wat hij op de camerabeelden aan het doen was.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen