Brunssumse modeltreinbaan te bezichtigen in december

© LINSSEN

Vanaf woensdag 27 november tot zaterdag 21 december zal in een leeg winkelpand in winkelcentrum De Parel een modelspoortrein te bezichtigen zijn.

Paul Dolhain

De treinen rijden langs vele Brunssumse gebouwen zoals een ingenieurswoning en opzichterswoningen aan de Akerstraat en een rijtje mijnwerkershuizen uit de Rozengaard. Ook zal de Groene Kruiskerk, tegenwoordig Opstandingskerk, uit Treebek te zien zijn, in de situatie van 1952 met klokkentoren.

Zuid-Limburg

Daarnaast zijn de kerk van Klimmen, de torenmolen uit Gronsveld, de stations van Schin op Geul en Schinnen, een boerderijen uit Bingelrade en Retersbeek te herkennen in het landschap.

Openingstijden

De treinen rijden op woensdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur. De modelbouwers zijn tijdens deze tijden aanwezig en beantwoorden graag vragen over het bouwen van huizen, bomen, treinen, landschappen en elektronica. Als het pand gesloten is, is de modelbaan ook te bewonderen aangezien deze voor de etalage wordt opgebouwd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal