Arnesen nieuwe technisch directeur van Feyenoord

Print
Arnesen nieuwe technisch directeur van Feyenoord

Frank Arnesen. Afbeelding: EPA

Frank Arnesen is de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, dat heeft Feyenoord woensdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. .

Medio januari treedt de 63-jarige Deen in dienst bij Feyenoord.

Arnesen werkte in Nederland jarenlang bij PSV als technisch manager, waarna hij in 2004 de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Al na een jaar maakte de oud-speler van Ajax en PSV een overstap binnen Londen, waarna hij tot 2010 in dienst was bij Chelsea.

Ontslagen

In 2017 trad Arnesen toe tot de RVC van PSV, die hij begin 2019 verliet voor een avontuur bij de Belgische topclub Anderlecht. Daar werd Arnesen echter al binnen een jaar ontslagen, maar de Deen heeft met Feyenoord nu razendsnel weer een nieuwe club gevonden.

Arnesen speelde als aanvallende middenvelder in Nederland voor Ajax (1975-1981) en PSV (1985-1988). Als technisch manager was hij na zijn actieve loopbaan, naast PSV, ook werkzaam bij onder meer Chelsea en Hamburger SV. Hij fungeerde tussen 2017 en 2018 ook als commissaris technische zaken bij PSV.

‘Enorm netwerk’

,,Eén blik op het CV van Frank zegt genoeg. Hij is iemand met jarenlange ervaring bij grote clubs in Europa en op verschillende posities binnen het voetbalbedrijf”, licht president-commissaris Toon van Bodegom van Feyenoord op de clubwebsite toe. ,,Hij heeft aandacht en oog voor de jeugd en neemt een enorm netwerk met zich mee. Frank Arnesen heeft alle kennis en kunde om verder te bouwen aan een toekomstbestendig technisch beleid bij Feyenoord.”

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

‘Fuat Usta kan de hulp van Bert van Marwijk goed gebruiken’ | Voetbalpodcast #33. Video: De Limburger