Venlose (28) in Turkije veroordeeld tot 26 jaar cel voor cocaïnesmokkel

Print
Venlose (28) in Turkije veroordeeld tot 26 jaar cel voor cocaïnesmokkel

Afbeelding: Politie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De 28-jarige Naomi M. uit Venlo moet in Turkije 26 jaar en drie maanden de cel in voor drugssmokkel. Ze werd vorig jaar met drie kilo pure coke betrapt.

De vrouw had de drugs om haar lichaam gebonden, verstopt in haar ondergoed. De pakketten cocaïne wogen 5 kilo. Het bleek uiteindelijk om 3 kilo pure coke te gaan. M. was op doorreis uit Brazilië en zei na haar aanhouding vorig jaar op Atatürk Airport in Istanboel dat ze dacht dat er alleen bankbiljetten in de pakketjes zaten.

Lees ook: Venlose in Turkije gepakt met 5 kilo cocaïne in korset

Naomi M. viel, zo meldden Turkse media vorig jaar, op door haar nerveuze, angstige gedrag. De politie nam haar mee naar een aparte ruimte en doorzocht haar bagage waar niets in te vinden was. Bij de inspectie van haar kleding en lichaam bleek dat ze een korset aan had dat veel weg had van een kogelwerend vest. Daarin vond de politie de cocaïne, verpakt in kleine plastic pakketjes.

Volgens de politie ging het om een koerier voor een internationaal drugskartel. In haar verklaring zei ze dat ze niet wist dat ze drugs bij zich droeg. M. vertelde dat ze werkte als fotograaf en naar Istanboel was gekomen als toerist. Na het verhoor werd ze naar een vrouwengevangenis overgebracht, waar ze in voorarrest haar proces moest afwachten.

Of de vrouw de celstraf volledig in Turkije moet uitzitten, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zal M. een verzoek indienen om naar een gevangenis in Nederland te kunnen gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen