Peter R. de Vries: ‘Jos Brech zegt niets en dat is veelzeggend’

Print

Peter R. de Vries reactie 20-11-2019. Video: De Limburger

/ Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het onbegrijpelijk dat verdachte Jos Brech blijft zwijgen in de zaak Nicky Verstappen.

„Hij zit al vijftien maanden vast en er zijn vragen die om een antwoord schreeuwen. Toch zegt hij niets. Dat is veelzeggend”, reageerde De Vries na afloop van de urenlange zitting. „Hij wil niet liegen en daarom moet hij zijn toevlucht zoeken naar deze formuleringen.”

Lees ook: Scenario volgens OM: Brech greep Nicky om hem te misbruiken

De familie Verstappen was samen met hun vertrouwensman Peter R. de Vries woensdag weer aanwezig in de rechtbank in Maastricht. Meerdere malen hebben ze Brech opgeroepen te praten over de zomerdag in augustus, waarop ze hun zoon verloren.

De Vries laakt het zwijgzame gedrag van Jos Brech, die volgens de misdaadverslaggever zelfs geen enkele moeite doet om zijn eigen dossier in te zien. „Misschien hangt hem wel twintig jaar cel boven het hoofd. Maar hij heeft, zoals de officier van justitie het zei, de sleutel van de celdeur in zijn handen. Hij kan hier door de voordeur naar buiten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →