Peter R. de Vries: ‘Jos Brech zegt niets en dat is veelzeggend’

Print

Peter R. de Vries reactie 20-11-2019. Video: De Limburger

/ Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het onbegrijpelijk dat verdachte Jos Brech blijft zwijgen in de zaak Nicky Verstappen.

„Hij zit al vijftien maanden vast en er zijn vragen die om een antwoord schreeuwen. Toch zegt hij niets. Dat is veelzeggend”, reageerde De Vries na afloop van de urenlange zitting. „Hij wil niet liegen en daarom moet hij zijn toevlucht zoeken naar deze formuleringen.”

Lees ook: Scenario volgens OM: Brech greep Nicky om hem te misbruiken

De familie Verstappen was samen met hun vertrouwensman Peter R. de Vries woensdag weer aanwezig in de rechtbank in Maastricht. Meerdere malen hebben ze Brech opgeroepen te praten over de zomerdag in augustus, waarop ze hun zoon verloren.

De Vries laakt het zwijgzame gedrag van Jos Brech, die volgens de misdaadverslaggever zelfs geen enkele moeite doet om zijn eigen dossier in te zien. „Misschien hangt hem wel twintig jaar cel boven het hoofd. Maar hij heeft, zoals de officier van justitie het zei, de sleutel van de celdeur in zijn handen. Hij kan hier door de voordeur naar buiten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen