Oranje uitgeschakeld in Davis Cup na nederlaag tegen Britten

Print
Oranje uitgeschakeld in Davis Cup na nederlaag tegen Britten

Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof. Afbeelding: Getty Images

Het Nederlandse team is na twee groepswedstrijden bij de Davis Cup Finals al uitgeschakeld. Na de nederlaag van dinsdag tegen Kazachstan ging de ploeg van Paul Haarhuis woensdag onderuit tegen Groot-Brittannië (2-1).

Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof verloren het dubbelspel van Jamie Murray en Neal Skupski (4-6, 6-7 (6)), waardoor de Davis Cup Finals voor Oranje zeer teleurstellend zijn verlopen.

Na de nederlaag van Tallon Griekspoor tegen Andy Murray won Robin Haase zijn partij tegen Daniel Evans. En dus was de dubbelpartij tussen Nederland en Groot-Brittannië beslissend. Namens Nederland speelden Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof. Zij namen het op tegen Jamie Murray en Neal Skupski. Bij een Nederlandse zege zou de ploeg van captain Paul Haarhuis nog een kleine kans behouden op een plek in de knock-outfase, maar zover kam het niet.

Vijf breakpoints

In de eerste set behielden beide koppels hun servicebeurten. Tot en met 4-4 ging het duel dan ook gelijk op. Vervolgens wisten Murray en Skupski de Nederlanders te breken. Bij een 5-4 stand kregen vervolgens ook Rojer en Koolhof liefst vijf breakpoints, maar geen daarvan werd benut. Bij het tweede setpoint sloegen de Britten wel toe: 6-4.

Rojer en Koolhof wisten in de tweede set wel te breken. Bij een stand van 1-2 maakten de Nederlanders er vervolgens 1-3 en 1-4 van. Nederland was zodoende nog maar twee games verwijderd van een beslissende set, maar het Britse duo rechtte de rug en kwam in de negende game met een rebreak, waarna de tweede set in een zinderende tiebreak werd gewonnen met 8-6.