Doden door explosie in vuurwerkfabriek Italië

Print
Doden door explosie in vuurwerkfabriek Italië

Foto ter illustratie. Brandweermannen in Italië. Afbeelding: EPA

Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in op Sicilië zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Nog zeker twee mensen worden vermist. Ook zouden vier mensen gewond zijn geraakt.

Een van de doden is de 71-jarige vrouw van de eigenaar van de fabriek. Hun zoon is een van de gewonden, hij raakte volgens lokale media zwaargewond. De fabriek staat in de plaats Barcelonna Pozzo di Gotto in de provincie Messina.

Menselijke fout

Volgens La Republica zou een menselijke fout tot de ramp hebben geleid, dat zou blijken uit eerste bevindingen van de onderzoekers. Een extern bedrijf voerde werkzaamheden uit om de fabriek veilig te maken, tijdens het plaatsen van enkele poorten zou het lassen hebben geleid tot vonken die vervolgens vuurwerk deden afgaan.

De krant meldt dat er twintig jaar geleden ook een explosie heeft plaatsgevonden in dezelfde fabriek. Dat leidde toen niet tot dodelijke slachtoffers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen