Nieuwe directeur RICK: ‘Dit voelt als thuiskomen’

De nieuwe directeur van RICK, Frank Rademakers. © RICK

Per 1 januari 2020 start Frank Rademakers als nieuwe directeur-bestuurder bij Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK). Rademakers is nu nog werkzaam als Hoofd Culturele Ontmoeting en Cultuureducatie bij Eindhovense collega-kunstinstelling CKE.

redactie

Eerder was hij al 26 jaar verbonden met RICK als docent en leidinggevende. „Dit voelt écht als thuiskomen. Ik kijk ernaar uit om weer met de organisatie samen te werken”, aldus de nieuwe directeur. Nadat hij in 2012 naar CKE ging, is er bij RICK veel veranderd. „Daarom wil ik straks allereerst de mensen, producten en dienstverlening weer leren kennen. RICK is van een cursusinstelling uitgegroeid tot cultuurpartner in de regio. Een mooie ontwikkeling. RICK heeft veel kwaliteit in huis en dat wil ik als directeur de komende tijd nog meer laten zien.”

Waar rademakers vooral kansen ziet, is het gelijkwaardig maken van de drie pijlers: amateurkunst, onderwijs en het maatschappelijke werkveld. „Die verbinding is ijzersterk. Daarmee bied je de ‘markt’ een bijzonder product. Het gaat niet alleen meer om kunstlessen en workshops, maar ook om kunst als middel om bewustwording, gedragsverandering of verbinding te stimuleren. Kunst, onderwijs en de maatschappij kunnen niet zonder elkaar. Die essentie wil ik stevig verankeren bij RICK en in de omgeving.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal