Centrummanagement Sittard evalueert proef met wekelijkse koopzondag

Print
Centrummanagement Sittard evalueert proef met wekelijkse koopzondag

In december moet duidelijk worden of de wekelijkse koopzondag in Sittard blijft bestaan. Afbeelding: archief De Limburger/Mitchell Giebels

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Centrummanagement Sittard (CMS) evalueert volgende maand of de proef moet de wekelijkse koopzondag is geslaagd.

De gemeente Sittard-Geleen laat weten bureau Locatus te hebben gevraagd om de tellingen van bezoekers van het Sittardse centrum te analyseren en de gegevens aan CMS te vertrekken.

Lees ook: Wekelijkse koopzondag Sittard aarzelend uit de startblokken

Bedoeling is dat het CMS dan met een voorstel komt hoe verder met de koopzondag wordt omgegaan. In april is de proef met een wekelijkse koopzondag gestart, in plaats van de vijftien koopzondagen per jaar daarvoor. Bedoeling van de proef is dat het aantal bezoekers op koopzondagen 15 procent stijgt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen