Zilveren tomaat voor Riet de Wit als ‘moeder van de Heerlense SP’

Riet de Wit (met iPad en rood jasje) op verkiezingsavond te midden van Heerlense partijgenoten. © BAS QUAEDVLIEG

Riet de Wit is woensdag door haar partij onderscheiden met de Zilveren Tomaat. Zij was 12 jaar wethouder en 45 jaar politiek actief.

onze verslaggever

De Zilveren Tomaat is een onderscheiding van de SP voor buitengewone verdiensten. Fractieleider en partijvoorzitter Ron Meyer: „Al 45 jaar zet Riet de Wit zich vol liefde én lef in voor een rechtvaardige en sociale stad. Als SP-actieveling, raadslid en wethouder. Niets was én is Riet te gortig. Altijd aan de kant van de gewone Heerlenaren.”

Symbool

Voor veel Heerlenaren staat Riet de Wit (1948) symbool voor een stad waarin de zon weer doorbreekt, vervolgt Meyer. „Voor een stad die opkrabbelt en beter wordt. Wie z’n nek uitsteekt, krijgt weerstand. Ook onze Riet. Haar tegenstanders hielden haar zelfs verantwoordelijk voor regenval.”

Fietsje

De fractievoorzitter memoreert dat De Wit als moeder van de partijafdeling wordt gekoesterd. „Voor de SP en voor mij persoonlijk is Riet een rots in de branding. Op haar fietsje door de stad, met een ragfijn gevoel voor de noden van veel Heerlenaren. En bovenal voor de duvel niet bang. Omdat een betere wereld niet uit de lucht komt vallen. Wij zijn trots op onze Riet.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal