Orange the World

Bergen en Weeze keuren geweld tegen vrouwen af

Het gemeentehuis in Bergen kleurt vanaf maandag gedeeltelijk oranje.

In het kader van Orange the World kleuren de gemeentehuizen van Bergen en het Duitse Weeze maandag oranje. Daarmee spreken de beide gemeenten zich in de periode tot dinsdag 10 december uit tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

de redactie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt deze dag af en eindigt 10 december. Dit zijn de ‘16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

De gemeente Bergen en Gemeinde Weeze hebben een INTERREG-subsidie ontvangen om samen deel te nemen aan deze campagne. Beide gemeenten laten op deze manier zien dat ze de doelstelling van de campagne ‘Orange the World’ ondersteunen. In Nederland doen tientallen gemeenten en provincies mee aan deze campagne, wereldwijd meer dan honderd landen. In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

Het INTERREG-project ‘Zonta goes across borders’ wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG VA programma Deutschland-Nederland en financieel ondersteund door de Europese Unie (EU).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal