Sander I en Benthe I zwaaien scepter over Tuinhagedisse uit Leeuwen

Tuinhagedisseprins Sander I. © Hans Sweegers

Sander Linssen (42) is de nieuwe prins van vastelaovesvereniging De Tuinhagedisse uit Leeuwen. De jeugd wordt voorgegaan door prinses Benthe I.

Rob van Deurzen

Sander Linssen is 42 jaar, samenwonend met Maike en vader van Stan, Annabel en Niene. In het dagelijks leven is hij werkzaam als kwaliteits- en beleidsmedewerker bij de sociale dienst van gemeente Weert. In zijn vrije tijd is hij actief bij de jeugdafdeling van de Tuinhagedisse en staat hij enkele malen per week in de sportschool. Prins Sander I wordt bijgestaan door drie adjudanten: Audrie Wolters, Leon van Soest en Tjitte Pander. Hij regeert onder het motto ‘Deze vastelaovend sjuume veer gans Remunj aaf’

© Hans Sweegers

De nieuwe jeugdprinses van de Tuinhagedisse is de 12-jarige Benthe Romeijn. Ze is dochter van Jeroen en Janneke Romeijn en oudere zus van Puck. In het dagelijkse leven zit Benthe in groep 8 van basisschool Leeve. In haar vrije tijd voetbalt ze in de JO 13-2 van Sportclub Leeuwen, is ze scout bij Scouting Sint Joris en danst ze als dansmarietje met carnaval. Jeugdprinses Benthe I heeft drie adjudanten: Sidney Walenbergh, Shelly Fermont en Nikki Golsteijn. Haar spreuk: ‘Sjpraeke is zilver, vastelaovend is goud’.