Concert op klavecimbel en fluit in kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch

Print
Concert op klavecimbel en fluit in kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch

Ines d’Avena en Claudio Ribeiro. Afbeelding: Sébastien Smeur

Herkenbosch -

Ines d’Avena en Claudio Ribeiro verzorgen op zondag 1 december een concert in kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Het duo brengt op klavecimbel en fluit muziek uit de achttiende eeuw ten gehore.

Niet alleen het blokfluitspel van Ines d‘Avena is bijzonder te noemen, ook haar intensieve onderzoek naar Napolitaanse barokmuziek. Ze heeft een passie voor het herwaarderen van vergeten Italiaanse barokke blokfluiten en wint vele prijzen met haar spel, zowel als soliste als in kamer- en orkestensembles. Samen met Claudio Ribeiro, klavecinist en dirigent, bezocht d’Avena vorig jaar muzikale archieven in Italië. Daar vonden ze manuscripten van achttiende-eeuwse kamermuziek. Enkele daarvan brengt het duo in kasteel Daelenbroeck ten gehore, waaronder een nieuw ontdekt werk van Vivaldi.

Het concert op zondag 1 december in kasteel Daelenbroeck aan de Kasteellaan 2 in Herkenbosch begint om 12.15 uur. Kaarten voor volwassenen kosten 18 euro, bezoekers tot 15 jaar betalen 5 euro. Kaarten reserveren kan via delouw.wim@planet.nl, tel. 0475-537773; arongen@hetnet.nl, tel. 0475-532575 en mtgoebbels@home.nl; 0475-532809 of via de website www.daelenbroeckconcerten.nl