Nederlanders veroordeeld voor drugslab België

Print
Nederlanders veroordeeld voor drugslab België

Afbeelding: Getty Images

Vier Nederlanders en twee Chinezen zijn in België veroordeeld tot celstraffen van tussen de 45 en 50 maanden voor betrokkenheid bij een drugslaboratorium in Hasselt.

Ze werden in maart opgepakt in een loods waarin ze in de weer waren met chemicaliën voor synthetische drugs. Het drugslab met een geschatte waarde van 1 tot 2 ton was voor een deel nog in opbouw. Met de aangetroffen grondstoffen kon volgens een deskundige 211 kilo methamfetamine worden gemaakt.

De ketels, drukvaten en kolven in het lab waren volgens het Openbaar Ministerie van uitzonderlijke kwaliteit. Het zestal beschikte over telefoons waarmee ze versleutelde berichten konden versturen. Ze beriepen zich op hun zwijgrecht. De rechtbank in Hasselt hield bij de strafmaat rekening met mogelijke milieuschade als gevolg van gedumpte chemicaliën.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen