Muziek

Limburgs Museum viert 250ste verjaardag van Beethoven met expositie Music!

Met de expositie Music! viert het Limburgs Museum Venlo dat de Duitse componist Beethoven 250 jaar geleden geboren werd.

onze verslaggeefster

De tentoonstelling opent donderdag 21 november in het LVR-Landesmuseum Bonn en zal pas in 2022 naar Venlo komen. In Limburg wordt ook stilgestaan bij Limburgstalige muziek. Music! is ontstaan uit een samenwerking tussen het LVR-Landesmuseum, Braunschweig, Museon in Den Haag en Northern Light Amsterdam.

In de tentoonstelling worden antwoorden gegeven op vragen als: hoe heeft muziek de mens beïnvloed, van de alleroudste teruggevonden fluit van 36.000 jaar oud tot de nieuwste beats van deejays. Klinkt ‘droevige’ muziek overal droevig? Wat doet muziek met je hersenen? Bezoekers kunnen zelf experimenteren met klanksculpturen en geluidsopnames. Zo kun je horen en ervaren hoe het is om midden in een symfonieorkest te zitten, hoe je zelf een popsong maakt en hoe muziek je bij allerlei zaken in het leven kan helpen.

Music! is gelanceerd vooruitlopend op het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven dat volgend jaar in 2020 gevierd wordt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal