Video: Red Bull maakt pitstop op 10 kilometer hoogte

De monteurs van het Formule 1-team Red Bull hebben weer een hoogstandje uitgehaald. Zondag zorgden ze in Brazilië voor de snelste pitstop ooit, door in 1,82 seconden de vier banden van de bolide van Max Verstappen te wisselen. Voor een nieuwe uitdaging zochten de monteurs het hogerop.

Redactie

Zestien leden van het Red Bull-team kregen in het Russische kosmonautentrainingscentrum dat de naam draagt van Joeri Gagarin een speciale training, die een week duurde. Ze werden daar klaargestoomd voor een wel heel bijzondere bandenwissel, op een hoogte van 10.000 meter in een staat van gewichtloosheid.

Spectaculaire beelden

De monteurs stapten aan boord van de Iljoesjin Il-76 MDK, een robuust vliegtuig uit de Sovjet-tijd. Ze namen de RB1-bolide uit 2005 mee in het toestel. Tijdens diverse vluchten werd door een bepaalde manier van vliegen een korte tijd van gewichtloosheid bereikt, waarin het de monteurs lukte om de banden te vervangen. Het leverde spectaculaire beelden op, van banden die ‘overgegooid’ werden door de lucht. De monteurs konden zichzelf op hun plek houden door hun voeten achter beugels te klemmen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal