Wonen Limburg experimenteert met een verticale regentuin in Horst

Print
Wonen Limburg experimenteert met een verticale regentuin in Horst

Wonen Limburg zet verticale regentuin in om dit soort wateroverlast door hevige regenbuien in Horst te voorkomen. Afbeelding: Jeroen Kuit

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Een tuin met bloemen of misschien zelfs eetbare planten. Maar dan tegen de gevel van een flatgebouw ‘geplakt’. De bewoners van een appartementencomplex aan de Noordsingel in Horst gaan het meemaken.

Volgens woningbouwcorporatie Wonen Limburg gaat het hier om een experiment. Op zich zijn tuinen tegen gevels niet meer helemaal nieuw. Zo zijn de muren van het gemeentehuis in Venlo ook voor een deel groen. Maar de Horster geveltuin, die in het voorjaar van 2020 klaar moet zijn, zal meteen ook een wapen zijn in de strijd tegen hittestress, verstening en wateroverlast, meldt Wonen Limburg.

De geveltuin wordt hiervoor gekoppeld aan programma’s die het weer voorspellen. Bij droogte zal de groene muur extra water vasthouden. Als het regent, wordt er juist water geloosd. Een dergelijke voorziening is juist voor de Noordsingel in Horst noodzakelijk. Het risico voor wateroverlast is in deze omgeving immers erg hoog.

De buurtbewoners hebben tijdens een informatieavond positief gereageerd op het plan, meldt Wonen Limburg. De bewoners mogen onder meer meedenken over het soort planten dat tegen hun gevel komt en hoe hun verticale tuin er uit komt te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen