Minder Limburgers met een WW-uitkering

Het aantal WW’ers in Limburg daalde in oktober tot 15.900. © ANP XTRA

Het aantal Limburgers met een WW-uitkering is gedaald. Eind oktober telde Limburg 15.900 WW’ers. Dat is 9 procent minder dan een jaar geleden.

Judith Janssen

De daling is minder sterk dan in de rest van Nederland, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen afgenomen met 13 procent, tot 233.481 mensen. Dat komt neer op 2,6 procent van de beroepsbevolking.

Venlo (3,8 procent), Venray (3,3 procent) en Roermond (3,2 procent) scoren relatief hoog als het gaat om het aantal WW-uitkeringen, ook al daalde daar eveneens het aantal werklozen.

Bijstand

Het UWV heeft ook gekeken naar het aantal mensen dat in 2018 vanuit de WW doorstroomde naar de bijstand. Vergeleken met de rest van Nederland, telde Limburg relatief het minste aantal WW’ers dat in de bijstand kwam, namelijk 3 procent. Landelijk is dat 3,8 procent.

In Horst aan de Maas, Meerssen en Peel en Maas was dat percentage het laagst in Limburg: tussen de 0 en 1 procent. In Vaals, Heerlen, Maastricht en Venlo gingen de meeste mensen vanuit de WW naar de bijstand.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal