Ad Mosam speelt barokmuziek Bach in Domani

Ad Mosam BaRock. © Annemiek Mommers

Ad Mosam BaRock speelt vrijdag 29 november orkestmuziek van Bach in Domani. Het concert wordt geopend door muziekleerlingen van het Valuascollege.

Marcel van Lier

Tot de hoogtepunten uit Bachs instrumentale orkestrepertoire behoren zijn vier orkestsuites en de zes Brandenburgse concerten. Ad Mosam BaRock brengt de eerste orkestsuite met soloconcert voor hobo en viool. Het programma wordt gecompleteerd door het vernieuwende Brandenburgs concert nummer drie.

Ad Mosam BaRock is ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble geeft in wisselende samenstellingen concerten waarbij ook onbekend werk ten gehore wordt gebracht. Het orkest bestaat uit professionele zangers, solisten en instrumentalisten.

Het concert wordt om 20.00 uur geopend door de saxofonisten Sam Teeuwen (16) en Pim Hesen (15), leerlingen van de conservatorium-vooropleiding van het Venlose Valuascollege. Zij spelen delen uit de tweede orkestsuite van Bach.

De entree bedraagt 24 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.maaspoort.nl en aan de dagkassa.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal