Heerlense Madame van Dam kookt nog twee keer ten bate van hospice De Mantelhof

Veiling voor De Mantelhof in 2013 met op de voorgrond kunstenaar Aad de Haas, toenmalig stadsdichter Amber-Helena Reisig en Michel Huisman. © Harry Heuts / Fotojournalist

Monique van Dam, de Heerlense die haar café-restaurant verruilde voor een boekhandel op de Promenade, kookt nog twee keer voor gasten. Twee benefietdiners voor een hospice.

onze verslaggever

‘Afscheidsdiner. Ze is terug. Neemt nu definitief afscheid!’, meldt haar Facebookpagina. Het blijkt te gaan om een benefietdiners van hospice De Mantelhof in Welten. Madame van Dam staat hiervoor op zaterdag 30 november en zondag 1 december in de keuken.

Menu

Het menu. Ontvangst met cava en tapenade van groene olijven, paté de campagne of quiche met bloemkool met wat originele Waldorfsalade, krachtige groentebouillon, zachte stoemp van zuurkool met stoofvlees van hert, gebakken paddenstoelen, stoofpeer en kruim van walnoten en tijm, chocolademousse met portsaus en amandelkoekje. Koffie met likeur en friandises.

Boekenveilingen

In het café-restaurant werden de afgelopen jaren de nodige boeken- en kunstveilingen gehouden ten bate van dit hospice.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal