Vrachtwagenchauffeur steelt 20 ton chocolade

Foto ter illustratie. © iStock

Een vrachtwagenchauffeur in Oostenrijk heeft bijna 20 ton chocolade gestolen.

Redactie

Hij deed zich met vervalste papieren voor als ingehuurde transporteur voor de vracht, en kreeg zo de chocolade mee. Sindsdien ontbreekt van zowel de man als de chocolade ieder spoor. De vracht had een waarde van zo’n 50.000 euro.

Een bedrijf uit Tirol had de opdracht om de 20 ton aan chocolade van Oostenrijk naar België te vervoeren aanvaard, maar die doorgespeeld aan een expediteur uit Hongarije. Die droeg op zijn beurt een onderneming uit Tsjechië op de klus te klaren.

Vervalste documenten

De man die begin deze week de chocolade kwam ophalen, deed zich voor als medewerker van de Tsjechische firma. Volgens de politie van Tirol toonde de man zowel vervalste persoonlijke documenten als een vervalst rijbewijs, toen hij de vracht afhaalde. De nummerplaten van de oplegger stonden gemeld als gestolen, en ook de nummerplaten van de trekker pasten niet bij de documenten. Maar niemand merkte het bedrog op. De man mocht de vracht inladen en reed er zo mee weg. De chocolade kwam nooit aan op de bestemming in België.

Van de dader en chocolade ontbreekt nog ieder spoor. De vracht had een waarde van zo’n 50.000 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal