Vijf doden in één week door e-sigaret in VS

Print
Vijf doden in één week door e-sigaret in VS

Een Nederlandse vrouw rookt een Zensations e-sigaret. De elektronische sigaret bestaat uit een wegwerp cartridge en een oplaadbare batterij. Afbeelding: ANP

Het aantal mensen dat is overleden door gebruik van e-sigaretten in de VS is gestegen naar 47, meldt de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC. Een week geleden waren er nog 42 dodelijke slachtoffers.

Het aantal patiënten ten gevolge van vaping - het ‘roken’ van e-sigaretten - is gestegen naar 2290 gevallen. Een week geleden telde het CDC nog 2172 zieken. De slachtoffers komen uit 25 verschillende staten en zijn tussen de 17 en 75 jaar oud. De oorzaak van longschade door e-sigaretten is volgens het CDC nog onduidelijk.

Dat mensen overlijden door gebruik van e-sigaretten lijkt beperkt te blijven tot Noord-Amerika. In Europa is tot nu toe geen vergelijkbare toename gemeld. Nederlandse longartsen pleiten wel voor een verbod op de e-sigaret.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu