Roggelse kerk locatie voor Eige Wies kerstconcert

Print
Roggelse kerk locatie voor Eige Wies kerstconcert

Kinderen van de Limburgse Koorschool in actie. Afbeelding: Archief Eige Wies

Roggel -

In de Sint Petruskerk in Roggel vindt op zondag 15 december een kerstconcert met zanggroep Eige Wies plaats. Vanaf 13.30 uur bespeelt Lars Nelissen het kerkorgel, waarna het concert om 14.00 uur van start gaat.

Naast de organiserende zanggroep Eige Wies zijn er voor de pauze ook optredens van zanggroep Heisa uit Heibloem en van een koperensemble van Harmonie Amicitia met soliste Lysanne Willard. Na de pauze betreedt het kinder- en jeugdkoor van de Limburgse Koorschool het podium om een uitgebreid repertoire ten gehore te brengen met klassieke en hedendaagse werken. De Limburgse Koorschool is opgericht in 1981. Vanaf die tijd zingen er kinderen van 5-18 jaar in Beek onder de naam Cantarella. De afgelopen jaren zijn er ook activiteiten in Maastricht ontstaan, waar nu ook een kinderkoor actief is onder de naam Kokoz. De laatste twee letters zijn een speelse verwijzing naar Opera Zuid waar de koorschool repeteert en ook veel mee samenwerkt. De toegang is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen