Bugeldag met interactieve workshops voor bugelisten

Print
Bugeldag met interactieve workshops voor bugelisten

Speciaal voor bugelisten verzorgt Adams Music Centre in samenwerking met bugelkoor Flugelhorny een Bugeldag. Afbeelding: Getty Images

Ittervoort -

Bugelisten kunnen begin december hun muzikale hart ophalen tijdens een gezamenlijk project van Adams Muziekcentrale en bugelkoor Flugelhorny. Op zaterdag 7 december vindt van 9.30 tot 16.00 uur bij Adams Music Centre aan de Aziëstraat 17-19 in Ittervoort een Bugeldag plaats waar bugelisten mee kunnen spelen in een heus bugelchoir.

De Bugeldag zit boordevol waardevolle informatie en interactieve workshops voor de bugelliefhebber. Maurice Daemen en Roger Diederen nemen de deelnemers mee in de wereld van adem- en blaastechniek. Serge Lambert verzorgt een workshop lichte muziek. Organisator Marc Clout van Adams: „We willen de bugelist een zo compleet mogelijke dag bieden.” Enthousiastelingen kunnen ook meedoen met het bugelchoir Flugelhorny. Dit ensemble, dat volledig bestaat uit bugelisten, is te gast tijdens het kerstconcert van het Steinder Mannenkoor op maandagavond 9 december in Stein. Flugelhorny repeteert op woensdag 27 november en woensdag 4 december om 19.30 uur. Zij spelen een try-out aan het einde van de Bugeldag op 7 december. Roger en Maurice verzorgen de repetities en het concert staat onder leiding van Roger. Bart Coumans, initiatiefnemer van Flugelhorny: „Roger en Maurice hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de blaasmuziek. Vrijwel dagelijks werken zij met bugelisten, als dirigent, docent en tutor. Ik ben er trots op dat wij met deze toppers aan de slag gaan.”

Aanmelden voor de Bugeldag en het Bugelchoir kan via tinyurl.com/flugelhorny.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen