Organisatie herdenking zoekt foto’s van bevrijding Linne

Print
Organisatie herdenking zoekt foto’s van bevrijding Linne

Op 25 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat Linne werd bevrijd. Afbeelding: Organisatie bevrijding Linne

Linne -

De gemeente Maasgouw besteedt in de hele gemeente aandacht aan 75 jaar bevrijding. Op zondag 9 februari is het de beurt aan Linne, dat op 25 januari 1945 werd bevrijd van de Duitse bezetter, met een bevrijdingsconcert en fototentoonstelling.

In samenwerking met de gemeente zijn er gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de muziekverenigingen Koninklijke Harmonie Lentekrans, Schutterij St. Martinus en Mannenkoor St. Caecilia Linne. Het voormalige Oranjecomité heeft zich vervolgens hierbij aangesloten. Gezamenlijk is besloten om dit vorm te geven met een bevrijdingsconcert in de middaguren in de kerk van Linne. Aansluitend vindt er in Partycentrum De Harmonie een fotopresentatie plaats. Om deze samen te stellen doet de organisatie een beroep op alle inwoners van Linne die nog foto’s hebben van de oorlog en met name van de bevrijding van Linne om deze tijdelijk beschikbaar te stellen voor de tentoonstelling. Wie dergelijke foto’s wil delen, kan contact opnemen met Carel Peeters, Vonderen 27 in Linne, tel. 06-40217822. De foto’s worden met zorg behandeld en na de tentoonstelling teruggegeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen