Kunstuitleen

Voormalige burgemeesterswoning Venlo in de verkoop

Print
Voormalige burgemeesterswoning Venlo in de verkoop

De kunstuitleen verhuist naar het nieuwe Van Bommel van Dam op de bovenste etage van het oude postkantoor in Venlo (foto) of naar het Limburgs Museum. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De kunstuitleen in de oude burgemeesterswoning aan de Deken van Oppensingel in Venlo verhuist naar het nieuwe Museum van Bommel van Dam of naar het Limburgs Museum.

De voormalige burgemeesterswoning gaat in de verkoop, meldde cultuurgedeputeerde Ger Koopmans vrijdag aan Provinciale Staten. Een nieuwe functie voor het gebouw is er nog niet.

Royaal

Het pand werd in 2013 eigendom van de provincie Limburg en huisvest op dit moment een dependance van de kunstuitleen van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum. „Het gebouw is wel heel royaal voor die functie”, aldus Koopmans. Wanneer de kunstuitleen exact gaat verhuizen is nog niet bekend. „Dit zal een relatie hebben met de gereedkoming van Van Bommel van Dam.” Het Venlose museum voor moderne kunst heropent in 2021 in het oude postkantoor.

Kopers

Volgens de gedeputeerde zijn er nog geen gesprekken gevoerd met eventuele kopers voor de burgemeesterswoning. De verkoop wordt op dit moment voorbereid.