Metakids tweede goede doel Meerdaags Wandelevenement

Print
Metakids tweede goede doel Meerdaags Wandelevenement

De derde editie is van 5 tot 7 juni 2020. Afbeelding: Marianne Donders

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De opbrengst van het Meerdaags Wandelevenement in Venray gaat volgend jaar voor een deel naar Stichting Metakids en wordt gebruikt voor onderzoek naar metabole ziekten.

Dat heeft het bestuur van de organiserende stichting bekend gemaakt. Daarnaast wandelen de deelnemers ook dit jaar geld bijeen voor Stichting ALS Nederland. Op 1 december start de voorinschrijving voor de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV), die zal plaatsvinden van 5 tot 7 juni 2020.

Deelnemers mogen zelf bepalen hoeveel dagen zij mee lopen en welke afstand ze afleggen. Ze kunnen kiezen uit vaste routes van 10, 20 en 30 kilometer, maar een combinatie is ook mogelijk.

Sinds de start in 2018 is aan het wandelevenement een goed doel gekoppeld. In de afgelopen twee jaar is een kwart van het inschrijfgeld gedoneerd aan Stichting ALS Nederland. Ditmaal komt er een tweede doel bij. Stichting Metakids werft fondsen voor onderzoek naar metabole ziekten, één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Vaak worden deze ziektes te laat herkend waardoor behandeling niet meer mogelijk is. In Nederland hebben ruim 10.000 gezinnen één of meerdere kinderen die aan een metabole ziekte lijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen