Elf kandidaten willen burgemeester Cox van Sittard-Geleen opvolgen

Print
Elf kandidaten willen burgemeester Cox van Sittard-Geleen opvolgen

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Elf kandidaten hebben zich gemeld om Sjraar Cox op te volgen als burgemeester van Sittard-Geleen: tien mannen en één vrouw.

Zes van de kandidaten is lid van het CDA. Daarnaast willen twee VVD’ers, een lid van GroenLinks, PvdA’er en een partijloze kandidaat de burgemeestersketting omhangen. Dat maakt de provincie bekend. Gouverneur Theo Bovens gaat binnenkort in gesprek met de kandidaten, waarvan er komend voorjaar één moet aantreden.

Lees ook: ‘Haast alle bezoekers van het Oktoberfeest voldoen aan profielschets van burgemeester’

Bovens uitte is september bij het aannemen van de profielschets voor de eerste burger zorgen over de voortslepende crisis en verstoorde verhoudingen in de lokale politiek. Hij twijfelde over het starten van de sollicitatieprocedure omdat de ‘politieke slangenkuil’ kandidaten zou kunnen afschrikken.

Lees ook: Profielschets burgemeester Sittard-Geleen in no-nonsensetaal opgeschreven, maar niet verrassend

Sjraar Cox gaat medio maart na een ambtstermijn van veertien jaar met pensioen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen